مردم خواهان محصولات دیجیتال برجسته هستند – و اکنون آنها را می خواهند. طراحی تجربه کاربری ناب (UX) روشی عملی برای به حداقل رساندن زمان تلف شده و ارائه سریع طرح های با کیفیت بالا است.
بسیاری از طراحان UX مستقیماً از ایده پردازی به پیاده سازی می روند و در هر مرحله از فرآیند طراحی با سرعتی سرسام آور حرکت می کنند تا ضرب الاجل ها را رعایت کنند. با این حال، بدون دورهای منظم بازخورد، طراحان ممکن است خیلی دیر متوجه شوند که الزامات تغییر کرده اند یا ذینفعان پروژه از نتیجه ناراضی هستند. هنگامی که این اتفاق می افتد، نه تنها کار باید از بین برود، بلکه کار از دست رفته نیز هزینه و منابع را برای طراح هزینه می کند.
Lean UX با هدف حذف این کار از دست رفته است. طراحان UX که از Lean UX استفاده می کنند در چندین نقطه تماس در طول فرآیند طراحی بررسی می کنند تا از بهبود مستمر و بازخورد سریع اطمینان حاصل کنند. این فرآیند تحویل های غیر ضروری را کاهش می دهد و بر ایجاد بهترین تجربه کاربری ممکن تاکید دارد.
علاقه مند به پیاده سازی Lean UX در فرآیند طراحی خود هستید؟ بیایید ریزه کاری های Lean UX را بررسی کنیم و آن را با طراحی UX سنتی مقایسه کنیم.
Lean UX چیست؟
Lean UX یک فرآیند طراحی است که بر اساس دو روش گردش کار از قبل موجود است: تولید ناب و توسعه چابک.
- تولید ناب روشی مبتنی بر افزایش بهره وری و در عین حال کاهش ضایعات در طول تولید است. مراحل اضافی در فرآیند تولید را که مستقیماً به نفع مشتریان نیستند، حذف می کند.
- توسعه چابک امکان رویکرد تطبیقی تری به مدیریت پروژه در توسعه نرم افزار با تمرکز بر همکاری را می دهد. هدف روشهای چابک ارائه ارزش به مشتریان به سرعت و با مشکلات کم از طریق حفظ تماس منظم با مشتری و ارائه نمونههای اولیه در طول فرآیند طراحی برای جمعآوری بازخورد است. به عنوان مثال، یک تیم Agile UX به جای ارائه کل پروژه در یک حرکت، با افزایش های کوچکتر کار می کند.
Lean UX یک رویکرد ناب و چابک را با یک روش طراحی کاربر محور ترکیب می کند که زمان و منابع تلف شده را کاهش می دهد. فرض میکند که اولین نمونه بازخورد انتقادی دریافت میکند و نیاز به اصلاح دارد، بنابراین بر ایجاد حداقل محصول قابل دوام تمرکز میکند (که بعداً درباره آن صحبت خواهیم کرد).
رویکرد ناب UX از چرخه های تکراری و سریع طوفان فکری و بهبود استفاده می کند تا یاد بگیرد که در هر تکرار پروژه چه چیزی را اصلاح کند. هدف این است که مشکلات را به صورت دسته ای شناسایی کنیم و دائماً در جهت راه حل ها از طریق بازخورد مشتری تلاش کنیم. این یک روش ساده، عملی و موثر برای تمرین طراحی UX است که بر تجربه کاربر در نتیجه بر روی محصولات و پارامترهای خاص پروژه تمرکز دارد.
UX ناب در مقابل UX
Lean UX بر روی پالایش یک محصول تمرکز میکند تا اطمینان حاصل کند که نتیجه نهایی بهترین برنامه وب ممکن در اینجا و اکنون است، و به جای نقاط بازرسی مشخص، بر اهداف پویا تمرکز دارد. از سوی دیگر، UX سنتی بر تحویلپذیریهای خاص بر اساس آزمایشهای تکمیلشده در ابتدای پروژه تأکید دارد.
به جای اینکه منتظر بمانند تا محصول نهایی قبل از انجام تنظیمات مورد نیاز به دست مشتری برسد، طراحان با استفاده از Lean UX در طول فرآیند طراحی بازخورد میخواهند و در طول مسیر تغییراتی ایجاد میکنند.
UX سنتی کندتر و جزئیات محورتر است، در حالی که طراحی ناب بر کوتاه کردن عناصر غیر ضروری و افزایش کارایی و رضایت مشتری در طول توسعه تمرکز دارد. همچنین این یک فرآیند مشارکتی تر است که در آن کل تیم و مشتری مشکلات را شناسایی می کنند و مفروضات را با هم ترسیم می کنند به جای دریافت مشخصات سفت و سخت از مشتری برای برآورده شدن در فرآیند طراحی. نتیجه یک فرآیند سریع و عملی است که برای طراحانی که به دنبال کارآمدتر کار هستند مناسب است.
وبسایتهای کاملاً سفارشی و آماده تولید – یا نمونههای اولیه با کیفیت فوقالعاده – بدون نوشتن یک خط کد بسازید. فقط با Webflow.
فرآیند UX ناب
رویکرد Lean UX یک فرآیند طراحی گسترده است، اما ما آن را به یک چرخه چهار مرحلهای محدود کردهایم که درک و اجرای آن در پروژههای آینده آسان است.
1. استفاده از مفروضات و فرضیه ها برای ترسیم نتایج احتمالی
UX ناب تجزیه و تحلیل می کند که کدام ویژگی های برنامه وب موثر هستند (و کدام موثر نیستند) از طریق یک رویکرد “فرض و فرضیه”. و همه چیز با یک جلسه طوفان فکری شروع می شود.
در نظر بگیرید که طراحی شما بر چه مشکلاتی غلبه خواهد کرد. آیا قصد افزایش تبدیل دارید؟ سهولت استفاده را بهبود ببخشید؟ یک ناوبری بصری تر ایجاد کنید؟ پس از بررسی موانع موجود برای رسیدن به نتیجه دلخواه خود، شما و تیمتان می توانید یک بیانیه مشکل را فرموله کنید، که خلاصه ای کاربردی از بازدیدکنندگان برنامه وب شما، اهداف آنها و آنچه که باید برای رسیدن به آن اهداف انجام دهید، است.
هنگامی که یک بیانیه مشکل دارید، فهرستی از مفروضات ایجاد کنید. به عنوان یک طراح، مفروضات شما رفتارها و ترجیحاتی هستند که معتقدید بر اساس دانش مخاطب هدف دقیق هستند. سوالاتی که باید هنگام ساختن مفروضات خود در نظر بگیرید عبارتند از:
- چرا ممکن است کسی به دنبال این محصول باشد؟
- بازدیدکنندگان به دنبال چه چیزی از این محصول هستند؟
- مهمترین عملکرد محصول چیست؟
- چه چیزی در حال حاضر با کیفیت محصول تداخل دارد؟
پس از تهیه فهرست نهایی از مفروضات، باید یک فرضیه (یا فرضیه) برای آزمایش این مفروضات تدوین کنید. اگر این فرضیه درست باشد، در مسیر درستی حرکت می کنید. در غیر این صورت، می دانید که تیم باید رویکرد خود را تغییر دهد تا به مسیر خود بازگردد.
بیایید یک وبلاگ آشپزی مبتنی بر اشتراک را در نظر بگیریم که به دنبال بهبود حفظ مشتری است. بیانیه مشکل می تواند این باشد: “تعداد اشتراک های فعال از افرادی که به دنبال خرید دستور العمل های با کیفیت بالا هستند در حال کاهش است، بنابراین ما باید شکاف در رضایت بازدیدکنندگان را بهبود بخشیم.” یک فرض می تواند این باشد: “اشتراک های فعال در حال کاهش است زیرا مشترکان رمزهای عبور خود را فراموش می کنند و نمی توانند آنها را بازیابی کنند.” یک فرضیه مناسب این است: «با تغییر پشتیبانی «گذرواژه فراموش شده» برای استفاده از ایمیل پشتیبان برای بازنشانی رمزهای عبور حساب به جای تکیه بر سؤالات امنیتی پیچیده، حفظ کاربر تا 10 درصد افزایش مییابد.»
2. طراحی محصول
پس از تشکیل فرضیه، راه حل هایی برای آزمون فرضیه طراحی کنید.
بیایید به آن وبلاگ آشپزی مبتنی بر اشتراک دایره ای برگردیم. برای آزمایش فرضیه حفظ کاربر، یک تیم طراحی UX تغییرات لازم را برای پشتیبانی از یک تابع ایمیل پشتیبان برای بازیابی رمز عبور اعمال می کند. سپس تیم بازخورد بازدیدکنندگان و دادههای حفظ مشتری را جمعآوری میکند تا نتایج دنیای واقعی را با بهبود 10 درصدی آنها مقایسه کند.
توجه به این نکته مهم است که Lean UX نیازمند طراحی مشترک است. شما باید بازخورد را در هر مرحله بگنجانید، بنابراین بسیار مهم است که در هر مرحله همه دست در دست داشته باشید.
تیمهایی از بخشهای مختلف باید برای ترسیم وایرفریم ، ایجاد نمونههای اولیه و آزمایش رابطهای کاربری برای تعیین کارایی محصول همکاری کنند. هر عضو تیم باید نظرات خود را ارائه دهد. دیدگاههای چندگانه مفروضات بیشتری را ارائه میکنند و به شما امکان میدهند فرضیههای بیشتری را آزمایش کنید و نتایج بهتری را جمعآوری کنید.
تیمهای متقابل درک مشترکی را تشکیل میدهند که به هر تصمیم طراحی کمک میکند و منجر به بهبود گفتگو، گردش کار روانتر و طراحیهای بهتر میشود.
3. ایجاد MVP
حداقل محصول قابل دوام (MVP) یک محصول مینیمالیستی است که تنها با ویژگی های کاملاً ضروری برای آزمایش کاربر ایجاد شده است. این ابتداییترین نمایش یک محصول است که تا حد نیازهای ضروری خلاصه میشود.
اما چرا یک تیم طراحی باید چنین محصولی را عرضه کند؟ هدف این است که سادهترین نسخه یک محصول را منتشر کنیم تا ببینیم مخاطب هدف به آن چگونه پاسخ میدهد. به عنوان یک تیم Lean UX، همیشه این سوال مطرح می شود که “حداکثر اطلاعاتی که می توانید با کمترین تلاش ممکن به دست آورید چقدر است؟”
شما می توانید با استفاده از چندین روش MVP ایجاد کنید، از جمله:
- Wireframes: 2D، طرح های کم وفاداری محصول
- ماکت ها: نسخه های سه بعدی و باکیفیت محصول. ماکتها نسبت به وایرفریمها واقعیتر هستند و دارای رنگها، نمادها و تایپوگرافی هستند
- نمونه های اولیه: نسخه های ساده شده محصول نهایی، اگرچه عملکرد محدود است و در مقیاس کامل نیست
MVP ها برای آزمایش فرضیه ها ضروری هستند. و با صرف کار کمتر نسبت به ایجاد یک محصول نهایی، زمان و منابع بیشتری برای ایجاد چندین محصول برای آزمایشهای مختلف دارید. بر روی حوزه های محصولی که برای بهبود نیاز دارید تمرکز کنید و عناصر اضافی را برای بعد بگذارید.
4. بهبود از طریق بازخورد
چهارمین و آخرین مرحله از فرآیند، همه چیز در مورد اثبات مفهوم است. آیا تیم شما در مسیر درستی حرکت می کند؟ آیا محصول نیازهای مشتری شما را برآورده می کند؟ آیا به طور گسترده برای کسانی که از وب خوان ها و سایر پشتیبانی های دسترسی استفاده می کنند قابل دسترسی است؟
UX ناب بر یادگیری مستمر و مشارکتی متکی است. هر مرحله از فرآیند باید شامل داده های کمی و کیفی باشد تا مشخص شود چه چیزی کار می کند و چه چیزی نیست. هدف این است که به سرعت بینش به دست آورید و بر اساس آن اقدام کنید.
هنگامی که تیم در مرحله طراحی است، به طور مستمر از مشتری و سایر اعضای تیم بازخورد دریافت کنید. هنگامی که محصول راه اندازی شد – حتی در فرم بتا – بازدیدکنندگان را در این فرآیند مشارکت دهید. منبع بازخورد از طریق انجمن ها، مصاحبه ها یا نظرسنجی ها. از دانش و درک بهبود یافته خود با هر تکرار طراحی برای ایجاد MVP استفاده کنید. این روند دایره ای را هر چند بار که لازم است تکرار کنید تا زمانی که محصولی داشته باشید که انتظارات مشتری و بازدیدکننده را برآورده کند. تعاملاتی که با بازدیدکنندگان ایجاد میکنید، فرضیههای شما را پشتیبانی یا رد میکند و در نهایت منجر به تجربه رضایتبخشتر کاربر میشود.