هنگام ساخت یک وب سایت جدید، انتخاب ساخت یک وب سایت استاتیک یا پویا یکی از اولین تصمیماتی است که طراحان وب می گیرند.

برای تصمیم گیری درست، باید تفاوت بین این دو را درک کنید.

در طراحی وب سایت های ایستا و پویا به نحوه نمایش محتوا اطلاق می شود. یک وب سایت ایستا محتوای یکسانی را به همه بازدیدکنندگان ارائه می دهد، در حالی که یک وب سایت پویا می تواند محتوا را برای هر بازدیدکننده شخصی تنظیم کند.

بیایید مفاهیم وب سایت های ایستا و پویا را بررسی کنیم، مزایا و معایب هر کدام را بیاموزیم و در مورد اینکه چه مفهومی بهتر است هنگام ساخت وب سایت خود دنبال کنید، بحث کنیم.

وب سایت استاتیک چیست؟

کلمه “ایستا” معمولاً برای توصیف چیزی استفاده می شود که فاقد حرکت، عمل یا تغییر است. وب‌سایت استاتیک، وب‌سایتی است که از مجموعه‌ای از صفحات ثابت یا صفحاتی که تغییر نمی‌کنند توسط HTML ، CSS و جاوا اسکریپت ایجاد شده است . در ساده ترین شکل خود، هر صفحه وب به عنوان یک فایل HTML که بازدیدکنندگان هنگام مرور یک وب سایت به آن دسترسی دارند، نشان داده می شود. وب‌سایت‌های استاتیک برای هر بازدیدکننده‌ای که به آن‌ها دسترسی پیدا می‌کند یکسان به نظر می‌رسند، و تنها راه برای تغییر آن، تغییر فایل‌های منبع است.

اگرچه اصطلاح «وب‌سایت استاتیک» ممکن است این تصور نادرست را به شما بدهد که این نوع وب‌سایت هیچ عنصر تعاملی ندارد – وب‌سایت‌های استاتیک می‌توانند عناصر تعاملی مانند فرم‌های وب داشته باشند، اگرچه این عناصر را نمی‌توان برای هر کاربر خاص تنظیم کرد.

وب‌سایت‌های استاتیک معمولاً برای وب‌سایت‌های کوچک‌تر با تعداد صفحات محدود کار می‌کنند و نیازی به به‌روزرسانی مکرر محتوا ندارند. نمونه‌هایی از سایت‌های ثابت عبارتند از یک نمونه کار شخصی ، یک سایت بروشور شرکت، و یک صفحه تبلیغاتی محصول.

مزایا و معایب یک وب سایت ثابت

اکثر انتقام جویان وب سایت های ثابت از سادگی نسبی آنها ناشی می شوند:

  • سهولت ایجاد. وب سایت های ایستا نیازی به ایجاد منطقی برای بارگذاری محتوا از پایگاه داده ندارند. امروزه هرکسی می تواند با استفاده از سازنده وب سایت آنلاین یک وب سایت ثابت ایجاد کند.
  • عملکرد خوب وب‌سایت‌های استاتیک به حداقل پردازش پشتیبان نیاز دارند. از آنجایی که همه محتوا از پیش تعیین شده است، می توان آن را برای ارائه عملکرد بهتر بهینه کرد. به عنوان مثال، طراحان وب می توانند از کش استفاده کنند تا محتوا بدون تاخیر ارائه شود.
  • سطح امنیت بهتر. از آنجایی که وب‌سایت‌های استاتیک برای عملکرد به بلوک‌های سازنده فناوری بسیار کمتری نیاز دارند، معمولاً کمتر تحت تأثیر مسائل امنیتی قرار می‌گیرند.

اما وب‌سایت‌های استاتیک دارای چند جنبه منفی نیز هستند:

  • مدیریت محتوای وقت گیر. در وب سایت های ثابت، محتوا و طراحی از هم جدا نیستند. اگر می‌خواهید محتوا را تغییر دهید، باید به دنبال کد منبع باشید تا این کار را انجام دهید. معرفی به‌روزرسانی‌های گسترده سایت در یک وب‌سایت ثابت می‌تواند خسته‌کننده باشد، زیرا همه تغییرات باید به صورت دستی در تمام صفحات جداگانه ارائه شوند.
  • مقیاس پذیری ضعیف اگر می خواهید 100 صفحه جدید به وب سایت خود اضافه کنید، باید همه 100 صفحه را به صورت دستی ایجاد کنید و هر صفحه به عنوان یک موجودیت جداگانه ساخته می شود. هر چه وب سایت شما سریعتر رشد کند، مدیریت آن دشوارتر خواهد بود.
  • قادر به ارائه تجربه مناسب نیست. وب سایت های استاتیک امکان شخصی سازی و سفارشی سازی محدود یا بدون محدودیت را برای بازدیدکنندگان فراهم می کنند. ارائه تنها ترفندهای زمان واقعی محدود بر اساس رفتار کاربر امکان پذیر است. در نتیجه، برای مثال، وب‌سایت‌های ثابت ممکن است برای سایت‌های تجارت الکترونیک کار نکنند، زیرا غیرممکن است که تجربه خرید را به مشتریان اختصاص دهید.

وب سایت پویا چیست؟

کلمه پویا اغلب برای توصیف چیزی که دائماً تغییر یا پیشرفت می کند استفاده می شود. وب‌سایت‌های پویا محتوا را در لحظه تولید می‌کنند و آن را از پایگاه داده بارگیری می‌کنند. محتوای پویا در صفحات را می توان با نیازهای بازدیدکننده (بر اساس رفتار بازدیدکننده) تنظیم کرد. این بدان معناست که یک سایت پویا می تواند اطلاعات مختلفی را به بازدیدکنندگان مختلف ارائه دهد. وب‌سایت‌های پویا معمولاً یک سیستم مدیریت محتوا (CMS) یا یک چارچوب وب مانند Ruby در هسته خود دارند و برای وب‌سایت‌هایی که نیاز به به‌روزرسانی مکرر محتوا دارند، بهترین کار را دارند.

نمونه‌هایی از وب‌سایت‌های پویا شامل پورتال‌های پر محتوا (یعنی منابع خبری مانند CNN)، وب‌سایت‌هایی با محتوای تولید شده توسط کاربر (یعنی پلت‌فرم‌های رسانه‌های اجتماعی مانند توییتر) و خدمات آنلاین مختلف با محتوای کاربر محور (یعنی پلت‌فرم‌های سرگرمی آنلاین مانند نتفلیکس که توصیه هایی را بر اساس عادات تماشا ارائه می دهد).

مزایا و معایب یک وب سایت پویا

لیست مزایای وب سایت های پویا عبارتند از:

  • سهولت در مدیریت محتوا. وب سایت های پویا مدیریت محتوای یک وب سایت را بسیار آسان تر می کنند. تغییرات را می توان در یک مکان انجام داد و در تمام صفحات اعمال کرد. به عنوان مثال، صاحب سایت می تواند اطلاعات تماس شرکت را به روز کند و مطمئن باشد که اطلاعات مربوطه در کل وب سایت نمایش داده می شود.
  • به روز رسانی طراحی بصری آسان است. از آنجایی که محتوا و طراحی در وب سایت های پویا از هم جدا هستند، ایجاد تغییرات در طرح بندی صفحه آسان تر است. اگر وب سایتی از CMS استفاده می کند، ممکن است از یک تم بصری متفاوت استفاده شود. این به سازندگان وب اجازه می دهد تا با آخرین روند طراحی بصری در جریان باشند .
  • تجربه بازدیدکننده بهتر استفاده از مکانیسم‌هایی مانند مکان کاربر و کوکی‌ها برای ارائه تجربیات مناسب به بازدیدکنندگان امکان‌پذیر است. به عنوان مثال، هنگامی که یک وب سایت رزرو ملک طراحی می کنید، می توانید از موقعیت مکانی بازدیدکنندگان برای نشان دادن پیشنهادات در منطقه خود به آنها استفاده کنید.

از آنجایی که وب سایت های پویا پیچیده تر از وب سایت های استاتیک هستند، معایبی نیز دارند:

  • فرآیند طراحی وب سایت پیچیده تر هنگامی که یک وب سایت پویا ایجاد می کنید، باید برای ایجاد منطق تجاری وقت بگذارید . شما باید قوانینی را در مورد نحوه سازماندهی محتوا در پایگاه داده (ساختار محتوا) و دسترسی بازدیدکنندگان تعریف کنید (قوانینی را برای نحوه نمایش محتوا تعریف کنید).
  • هزینه ساخت بالاتر وب سایت های پویا هزینه ایجاد بالاتری دارند زیرا معمولاً سخت افزار بیشتری دارند (یعنی وب سایت های پویا نیاز به بیمه پایگاه داده دارند) و به تخصص فنی نیاز دارند (یعنی باید بدانید چگونه از یک CMS استفاده کنید یا مهارت های کدنویسی داشته باشید).
  • مشکلات عملکردی و امنیتی وب سایت های پویا می توانند تحت تأثیر مسائل مختلف عملکرد و امنیت قرار بگیرند. از آنجایی که وب‌سایت‌های پویا دارای اجزای فنی بیشتری هستند، هر مؤلفه می‌تواند بر عملکرد تأثیر بگذارد و در برابر نقض امنیتی آسیب‌پذیر باشد.

آیا باید یک وب سایت استاتیک طراحی کنم یا پویا؟

هیچ پاسخ صحیح واحدی برای این سوال وجود ندارد. ماهیت محتوای شما و تجربه ای که می خواهید به مخاطبان خود ارائه دهید باید نوع وب سایتی را که می خواهید بسازید مشخص کند. اگر شروع به توسعه یک وب‌سایت جدید کرده‌اید، بهتر است با ایجاد یک وب‌سایت ثابت شروع کنید، زیرا به شما کمک می‌کند سریع‌تر راه‌اندازی کنید و درک بهتری از نحوه سازمان‌دهی مؤثر اطلاعات خود داشته باشید. هنگامی که مشاهده کردید که بازدیدکنندگان چگونه با وب سایت شما تعامل دارند، خواهید فهمید که آنها می خواهند چه محتوایی را ببینند.

ذکر این نکته ضروری است که این روزها بیشتر وب سایت ها در دسته وب سایت های هیبریدی قرار می گیرند. وب سایت های ترکیبی دارای مجموعه ای از صفحات وب ثابت (محتوای که اغلب تغییر نمی کند) و همچنین مجموعه ای از صفحات وب پویا دارند. به عنوان مثال، می توانید برخی از عملکردهای ایستا و پویا را در وب سایت شرکت خود با مجموعه ای از صفحات ثابت (به عنوان مثال، “درباره ما”، “ماموریت ما”، و غیره) و همچنین صفحات پویا (صفحه هایی که محتوا به طور مکرر تغییر می کند، ترکیب کنید، مانند یک وبلاگ یا یک فضای کاربری خصوصی که در آن کاربران می توانند وضعیت درخواست های خود را پیگیری کنند).

نظرات غیر فعال است